Botanico Recycling Deal & Vermicomposting Workshop on Tuesday the 18th of December at 18:30

 


**English below***

Würden Sie gern aus Ihren Küchenabfällen wieder etwas Essbares wachsen lassen? Wir machen das für Sie: Bringen Sie uns Ihren Kompost, wir arbeiten ihn in unserem Garten in den Boden ein und ziehen daraus nächstes Jahr frisches Gemüse. Doch so lange müssen Sie nicht warten: vom Café Botanico kriegen Sie noch am selben Tag ein Essen spendiert (1 Teller Pasta, Minestrone oder Risotto von unserer Standardkarte je nach Verfügbarkeit und Platz (ggf.  vorher reservieren!); der Kompost muss vollständig durchkompostiert und ohne Rückstände oder Verunreinigungen sein, am besten gesiebt, nur ein Gericht pro Anlieferung; mindestens 10l Kompost).

Wenn Sie jetzt wissen wollen, wie man Kompost auf dem Balkon oder sogar in der Wohnung selber herstellen kann: am Dienstag den 18.12. bieten wir um 18:30 einen Workshop zur Wurmkompostierung an. Der Workshop findet auf Englisch statt, wird aber gut zu verstehen sein, da Ricardo Beck, unser Referent aus Brasilien, langsam und deutlich spricht. Außerdem kann zwischendurch auf Deutsch übersetzt oder nachgefragt werden. Der Workshop beginnt um 18:30, dauert ca. 1,5 Stunde und kostet 10€. Dafür gibt es ein Getränk nach Wahl und 10% auf alle weiteren Getränke und Gerichte auf der Botanico-Speisekarte (auch auf das Weihnachtsmenü, das wir Ihnen wärmstens empfehlen). Mehr Infos zum Workshop in der Englischen Version unten. Reservierung empfohlen.



***English version***
 
New Botanico Deal: If you bring us your self-made compost for our garden, we offer you a meal. 1 bucket (minimum10l of good quality compost, clean and fully decomposted) = 1 plate of delicious Botanico food  (Pasta, Risotto or Minestrone from the standard menu, only one plate per delivery and depending on space and availability (on busy days you might wanna check first or reserve a table). 
 
Isn't this a beautiful example for truly circular economy? Be part of it. Turn your kitchen waste into freshly prepared food on the same day! If you want to know how to compost your kitchen waste, come to our workshop on Tuesday 18/12and learn how to recycle your organic waste at home (even on flats without terraces or balconies) and transform it into high-quality compost. You will see that composting at home does not smell bad or attract bugs. 
It will be explained in an easy and practical way how the whole process of household composting works, knowing which kind of waste can be thrown into the compost bin, the role of microorganisms and worms in this system, how to prepare liquid fertilizer and humus. It will also be a nice talk about Permaculture in cities, community gardens and the environment.
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The workshop is presented by Ricardo Beck from Sao Paolo, Brazil, founder of Zoo Compost Club: http://www.zoocompost.club/  
The workshop takes app. 1,5 Hours and costs 10€ including one drink of your choice (1 glass of housewine, Kombucha, juice, coffee or tea). Every participant gets 10% discount on all further drinks and meals in the Café-Restaurant this evening. Please reserve a table if you want to stay for dinner after the workshop and continue the discussion with Ricardo or the participants.
Reserve by calling or texting the café phone at 0175 1112055, or by sending an email to: info@cafe-botanico.de